Col·laboració amb el Projecte Europeu SAM

noviembre 14, 2015

El nostre centre col·labora amb el Projecte Europeu SAM (http://samproject.net), en el que es pretén donar interacció a tot el mon audiovisual i sobretot a la TV o vídeo baix demanda.

Amb la realització d’aquest projecte, al mateix temps que estem visualitzant un programa o pel·lícula per la TV, obtindrem al nostre dispositiu mòbil informació addicional del que estem visualitzant en la TV i podrem formar part en directe d’aquests continguts audiovisuals fent comentaris o debats. Per tant, el canal de comunicació amb la TV deixarà de ser unidireccional com fins ara i passarà a ser bidireccional.

 

Aquest projecte porta varis anys de desenvolupament i les primeres proves de funcionalitat es podran fer en juny de 2016. 

Nosaltres, i en especial els alumnes de 4t ESO, serem els primers en poder utilitzar aquest projecte, ja que la nostra missió es provar el producte abans de que s’implemente per primera vegada en TV. Aquestes proves es faran des de tauletes digitals o mòbils. L’objectiu d’aquestes proves es detectar com a usuaris finals si l’aplicació es intuïtiva i amigable, fàcil d’utilitzar i de trobar el que es busca, si les interaccions amb la plataforma son correctes, etc. tenint feedback amb els desenvolupadors i així poder fer un projecte molt mes complet abans de fer la primera implementació real que serà a la televisió pública Alemanya DW (Deustche Welle).

Hem fet una vídeo-conferència amb un dels desenvolupadors de l’aplicació, la Universitat d’Alacant, i ens han estat parlant del seu departament d’investigació dins de l’Universitat i del seu paper dins del projecte SAM. Aquesta vídeo-conferència forma part del projecte i s’ha fet part d’ella en angles.

20151113_113024 20151113_113115

S’APROPEN LES ELECCIONS PER RENOVAR PART DEL CONSELL ESCOLAR DEL NOSTRE CENTREPROGRAMA XARXA DE LLIBRES DE TEXT DE LA COMUNITAT VALENCIANA 15-16