Celebració de Sant Vicent de Paul

octubre 13, 2015

Els alumnes de 6è de primària han dissenyat una farmaciola de primers auxilis per tal de commemorar la festivitat de Sant Vicent de Paul a la nostra escola.

Les activitats començaren amb una celebració a l’església de la sang on els alumnes participaren juntament amb els companys de 4t i 5è.

Posteriorment, les dos classes es juntaren a una aula per tal de veure un vídeo amb la història de Sant Vicent de Paul per a, finalment, realitzar una curiosa farmaciola on cada alumne pogué decidir lliurement on podia realitzar una millor aportació al producte final en funció de les seues pròpies destreses. D’esta manera s’obtingueren grups mixtes i heterogenis on es barrejaren alumnes de 6èA i 6èB.

D’una banda es pretenia estretir vincles de treball entre ambdós grups, treballant cap a una identitat grupal de tot sisé. Al mateix temps, el fet de trencar les barreres dels horaris i els espais físics ajudaren a aprofitar millor els recursos (en alguns moments fins a 3 mestres estaven atenent al grup, afavorint així l’atenció personalitzada) i generar consciència de que tota l’escola i el seu entorn són espais educatius i no només l’aula.

El donar llibertat a l’alumne per a triar la tasca a realitzar, treballa en la línia de potenciar les intel·ligències múltiples i eixa llibertat, també juga a favor dels alumnes a l’hora de desenvolupar l’objectiu marc de l’escola (la creativitat).

Alumnes i mestres varen gaudir de l’activitat i més enllà d’obtenir un producte final més o menys vistós, els docents quedaren molt satisfets de com es donà el procés educatiu al llarg del matí.

EXTRAESCOLARS 2015 – 2016El aprendizaje cooperativo cobra fuerza