Els alumnes de 4t d'ESO comencen el Contracte Programa de Robòtica

octubre 23, 2015

La finalitat del Contracte Programa de Robòtica es construir un robot autònom que consta de dos parts, la placa base on estan els circuits que controlen el robot (aquesta placa rep el nom d’entrenador) i el xassís on aniran pegats o caragolats els diferents components com rodes, sensors, leds, etc.

Es pretén que els alumnes siguen capaços de construir l’entrenador i comprendre el funcionament del mateix (els components existents, la seua funció,…) i acabar connectant-lo adequadament als xassís del robot. Els alumnes han de ser capaços, seguint les instruccions i la documentació aportada, d’automatitzar el projecte.

La contribució a l’autonomia i l’iniciativa personal s’articula especialment en la possibilitat d’emular processos de resolució de problemes a través d’una metodologia de projectes, per dissenyar i produir un projecte tecnològic.

L’anàlisi dels objectes tecnològics existents i l’emulació de processos de resolució de problemes permeten l’ús instrumental i contextualitzat de ferramentes matemàtiques, calcular relacions de velocitats, interpretació dels manuals dels circuits integrats, etc.

L’entrenador porta incorporat un processador PICAXE i els alumnes aprenen a programar-lo partint d’exercicis bàsics amb dificultat creixent i després aplicant aquestes funcionalitats al seu robot. Fan el programa, el descarreguen al robot i verifiquen si el funcionament o resposta del robot es la correcta.

Al finalitzar el contracte programa acudirem a DESAFIO ROBOT, esdeveniment tecnològic que es fa al museu de les Arts i les Ciències i que reuneix durant un dia, aficionats a la robòtica, estudiants i professors de centres escolars per participar en diferents proves en les que competirà cadascú amb el seu robot.

 

20151019_161725 20151019_161751 20151019_161818

Proyectos enfocados al aprendizaje útil y competencialDos gimnastes del cole en competició nacional